oltenius

Parteneriat

Proiectul OLTENIUS - Program de formare în antreprenoriat pentru dezvoltarea turismului rural este dezvoltat în parteneriat de Centrul de formare profesională - PAIDEA - Târgu Jiu, Asociaţia COLFASA - Bucureşti şi PRODEST S.C.A.R.L. - Italia.
Proiectul este finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 şi are o durată de 2 ani.

 

Despre parteneri:


PAIDEA – este un centru de formare profesională din Tg. Jiu, cu o bogată experienţă în organizarea de cursuri acreditate CNFPA. Forma juridică de organizare este de societate comercială cu răspundere limitată. Doar pe parcursul anului 2010, PAIDEA a pregătit peste 450 de cursanţi, care au susţinut examenul de absolvire şi au primit diplome recunoscute la nivel naţional şi european.


Asociaţia COLFASA - este o organizaţie neguvernamentală şi nonprofit care activează în beneficiul grupurilor vulnerabile, promovând incluziunea socială şi combaterea oricărei forme de discriminare.Mai multe informaţii despre activitatea Asociaţiei COLFASA găsiţi pe www.colfasa.ro.


PRODEST S.c.a.r.l. - este o organizaţie care activează în sfera formării profesionale. Creată în anul 2000 PRODEST beneficiază de experienţa unor profesionişti de renume. Mai multe informaţii despre activitatea PRODEST găsiţi pe www.prodestonline.it.

Activităţi

Principalele activităţi ale proiectului urmăresc:
• desfăşurarea unei cercetări în zonele rurale din judeţele Olt, Gorj şi Mehedinţi în vederea obţinerii de date actualizate cu privire la profilul grupului ţintă;
• organizarea şi desfăşurarea de cursuri de calificare în ocupaţia „Administrator pensiune turistică”; program de formare profesională finalizat cu obţinerea unui certificat recunoscut la nivel naţional şi UE, pentru 180 de persoane din grupul ţintă;
• desfăşurarea unei campanii de informare şi conştientizare în mediul rural cu privire la oportunitatea şi utilitatea obţinerii unei calificări autorizate CNFPA şi cu privire la programul integrat de pregătire OLTENIUS;
• identificarea de parteneri de investiţii pentru absolvenţii programului OLTENIUS;
• desfăşurarea unor cursuri în domeniul competenţelor transversale specifice activităţilor anteprenoriale din domeniul turismului rural;
• amenajarea Centrului de Consiliere Antreprenorială Rurală.

Grup ţintă

Grupul ţintă este format din 180 de persoane din mediul rural din judeţele Gorj, Mehedinţi şi Olt.

Aşadar, dacă domiciliul tău este în mediul rural şi eşti:
• şomer cu vârsta între 18-24 ani sau 45-55 ani,
• persoană inactivă,
• persoană în căutarea unui loc de muncă,
• persoană care practică agricultura de subzistenţă
atunci, OLTENIUS te ajută să devii administrator de pensiune turistică şi să îţi începi propria afacere cu ceea ce ai în propria gospodărie.

Obiective

Obiectivul general este promovarea sustenabilităţii pe termen lung în 35 de localităţi rurale din judeţele Olt, Gorj, Mehedinţi prin furnizarea de programe de formare profesională necesare dezvoltării competenţelor antreprenoriale în domeniul serviciilor de turism în mediul rural.

Descriere proiect

Oltenia este o zonă cu un potenţial turistic foarte mare datorită resurselor naturale şi culturale existente. Peisajelor naturale spectaculoase, mai ales în judeţele Gorj, Mehedinţi şi Olt, li se adaugă numeroase obiective culturale – mănăstiri, schituri, cule şi case din lemn păstrate din vechime şi până astăzi în stare de funcţionare. Tradiţiile şi obiceiurile ancestrale ale locuitorilor se perpetuează cu sfinţenie din generaţie în generaţie în frumoasele gospodării ale satelor olteneşti.
Toată această bogăţie de natură, istorie, tradiţie trebuie să fie prezentată şi altora, iar populaţia rurală nu aşteaptă decât o şansă pentru a dezvolta propriile programe de turism rural.
Această şansă este cultura antreprenorială şi se poate obţine prin proiectul OLTENIUS care vine în sprijinul dezvoltării competenţelor populaţiei rurale.

Language Switcher

Calendar

October 2014
S M T W T F S
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Copyright © 2012

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invitam să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod obligatoriu pozitia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României